Sa petreci timp cu cei dragi a devenit, mai ales in contextul actual, un ritual asteptat de toti membrii familiei. Fiecare noua ocazie de a crea sau intari legaturi este de fapt un alt pas facut spre o dinamica mai buna intre acestia, deci spre o multime de alte beneficii pentru dezvoltarea lor personala. Iar unul dintre ritualurile care iese in fata si se distinge printre activitatile de facut cu cei dragi este masa in familie: un „ritual” uitat de unii, prea „tehnologizat” de altii, insa care ramane unul dintre momentele cu cele mai importante efecte pentru viata de familie.

Sigur, conexiunile cu cei dragi nu se fac doar la masa: se formeaza si se dezvolta in vacante, in escapadele de weekend, cand iesiti in oras sau la cumparaturi. Insa legaturile care va formeaza cu adevarat ca persoane se contureaza prin dedicare...in fiecare zi, din partea tuturor. Asta inseamna ca lipsa timpului nu mai are de ce sa fie un motiv pentru care mesele in familie nu se intampla. Da, e adevarat, fiecare are obligatii si responsabilitati, iar desincronizarile sunt primele care pun piedici. Insa beneficiile care pot veni din ora petrecuta la masa cu cei dragi de cateva ori pe saptamana merita tot efortul.

Pentru ca o multime de studii au aratat ca familiile care iau masa impreuna sunt mai sanatoase si mai fericite. Fie ca se intampla la micul dejun, la cina sau doar pentru a servi desertul, masa in familie inseamna CONEXIUNE si COMUNICARE. Iar asta, asa cum a afirmat si Harvard Medical School dupa ani de cercetari, are efecte incredibile si asupra copiilor si a felului in care cresc. Ajung sa consume mai multe fructe si legume, au o stima de sine crescuta si perspective de viitor mai optimiste, mai putine probleme la scoala si mai putine sanse sa aiba un comportament depresiv de-a lungul timpului. Iar de la trei mese in familie pe saptamana, efectele incep deja sa-si faca simtita prezenta. Iar cel mai bun lucru la acestea este ca pot deveni o traditie, mai ales daca incep sa se intample din primii ani de viata ai celor mici.

Si la Oala cu Bunatati avem o traditie importanta: sa facem familiile fericite, aducandu-le impreuna la masa. Si tocmai de aceea, suntem cel mai mare sustinator al meselor in familie, in care bunatatile gatite ca acasa va aduc mai aproape si va unesc mai mult ca oricand.

Tu trebuie doar sa pregatesti masa, de restul ne ocupam noi! Descopera aici meniul pe care l-am pregatit pentru tine!