Cu toții avem plăceri vinovate când vine vorba de mâncare. Oricât de mult ne dorim să mâncăm sănătos în fiecare zi, e normal ca pofta să apară și pentru preparate mai bogate caloric. La fel de normal este să ne satisfacem aceste pofte. Secretul constă în echilibru, fie un echilibru bazat pe alimente sănătoase și gustări „vinovate”, fie în mese echilibrate care să ne aducă beneficii din ambele părți. Astăzi, ne-am gândit să îți prezentăm preparatele tradiționale pe care nu e nevoie să le îndepărtezi atunci când vrei să ai un stil de viață sănătos sau chiar să slăbești. Sunt preparate simple, bogate în nutrienți, care îți vor crea echilibrul alimentar de care ai nevoie, ca să te bucuri cu adevărat de fiecare masă. Citește în continuare și vezi ce-ți face poftă.

Aperitive bogate în nutrienți

Ca prim fel de mâncare, alegerea trebuie să fie de partea apetitului tău: îi oferi puțin și bun, ca să te pregătești pentru felurile principale. De regulă, în această categorie putem opta pentru preparate din legume, deoarece acestea au cele mai puține calorii, dar cele mai multe vitamine. Printre cei mai mulți nutrienți îi găsești în conopidă, morcovi, fructe uscate sau broccoli. Aici îți propunem să descoperi în meniul nostru humusul, pregătit după rețeta tradițională sau chifteluțele din legume, o combinație ideală de arome, care se pot transforma ușor într-un fel principal de sine stătător. Pentru o gustare fresh, îți recomandăm salata de conopidă cu iaurt, sau, pentru un plus de proteină, salata de pui cu ciuperci.

Ciorbele și supele pline de vitamine

Încă de când eram copii, părinții ne-au îndrumat să mâncam ciorbe și supe. Chiar și atunci când ne simțeam rău, supa era alături de noi să ne ajute să ne punem din nou pe picioare. Astăzi învățăm importanța ciorbelor și de ce este benefic să fie consumate frecvent. Gătite în mare parte din legume și leguminoase, acestea au un scor caloric foarte redus, dar sunt sățioase și bogate în vitamine. Noi pregătim în fiecare zi ciorbe și supe proaspete pe care le livrăm calde clienților noștri. Descoperă aici meniul nostru și cheamă-i pe cei dragi la masă.

Mănâncă un fel principal echilibrat

Acum am ajuns la partea cea mai bogată din punct de vedere nutritiv: felul principal. De cele mai multe ori, nici nu mai luăm în considerare antreurile sau supa, ci apelăm direct la farfuria care ne va potoli foame imediat. Felul principal, pe lângă desert, este predispus a fi cel mai bogat din punct de vedere caloric, de aceea, trebuie să ne amintim mereu de echilibru, ca să ne bucurăm de o masă plină cu vitamine și bun gust.  Când simți nevoia de ceva mai multă proteină, am pregătit în meniul nostru porcul înăbușit cu ciuperci brune, astfel te vei bucura de proteina animală, dar și de proteina oferită de ciupercile proaspete. Dacă ești fan pui, avem și aici alternative delicioase. Paprikașul ardelenesc de pui, un clasic cum am spune noi, este plin de vitamine, datorită ardeilor roșii suculenți, dar și datorită proteinei animale & din lapte, datorită puiului și smântânii. Dacă nu ești fan ardei, sperăm să fii fan „de verde”! Ne place să gătim puiul fraged și cu mazăre simplă sau spanac. Un deliciu de primăvară care îți va oferi energie întreaga zi!

Indiferent de pofta ta de azi, noi suntem pregătiți să gătim pe placul tău. Intră pe site-ul nostru, alege meniul pentru întreaga familie și bucură-te de o masă copioasă!