Primăvara și vara începem să căutăm tot mai mult rețete ușoare, răcoritoare și care presupun puțin timp petrecut în bucătărie. Zilele toride ne îndeamnă să mâncăm preparate rapide, colorate, care de regulă se pot mânca reci. Acum, depinde de preferința fiecăruia, astfel, ne-am gândit să îți pregătim o selecție de preparate din meniul nostru care să fie perfecte pentru fiecare zi a sezonului estival. La final, vă așteptăm cu sugestii și idei noi de rețete pentru această vară.

Supe rapide reci sau calde

Se prepară repede, se mănâncă și mai repede! Supele sunt alternativa ideală când vrei să mănânci ceva consistent, dar care să nu pice greu la stomac. Fie că le mănânci reci sau calde, avem pentru tine 2 variate delicioase cu ingredient proaspete, de sezon.

Supa de praz cu cartof este un deliciu lăudat de mulți dintre clienții noștri. Acum, când prazul este în sezon își arată cel mai bine calitățile și gustul proaspăt cu care încântă fiecare rețetă. Nouă ne place să adaugăm și țelină, păstârnac și ceafă afumată, pentru o combinație de neuitat.

O altă supă pe care o recomandăm, mai ales vara, este cea de tăieței cu roșii proaspete. Nimic nu se compară cu roșiile din culturi românești, care dau un gust irezistibil mâncării. Consumată rece sau caldă este ideală la orice oră a zilei.

Salate sățioase pentru zile călduroase

Alte preparate populare pe timpul verii sunt salatele. Sunt foarte versatile și se pot pregăti ușor cu orice ai în frigider. De asemenea, salatele sunt ca o porție de energie, revitalizându-ți corpul, ca să nu mai ai nevoie de încă o cafea după prânz. Noi am ales din meniul nostru două salate foarte gustoase, perfecte pentru vară.

Salata de conopidă este foarte simplă, dar de efect, pentru a potoli foamea în orice perioadă a zilei. Noi pregătim varianta sănătoasă cu iaurt, în loc de maioneză, pentru un efect răcoritor și cremos.

Pentru iubitorii de carne, avem în meniu salata de pui cu ciuperci. Este delicioasă pe câteva bruschete calde, iar pentru savoarea desăvârșită, avem un ingredient special: ardeii capia. Gusturile se îmbină frumos și creează curcubeu pe cerul gurii, așa, ca de sezon!

Felul principal

Și pentru că natura este verde, trebuie să profităm de această culoare și în farfuria noastră. Spanacul este ideal primăvara, când îl poți găsi proaspăt oriunde. Dacă totuși nu ai timp să îl pregătești, noi avem rețeta delicioasă care îți va merge la suflet. Pe lângă vitaminele pe care spanacul ni le oferă, am adăugat și piept de pui pentru un plus de proteină. Ca să îți potolești pofta, îl găsești aici.

Desert fresh

Am ajuns la partea preferată, desertul! Când totuși te saturi de prea multă înghețată, noi îți propunem un desert delicios și sățios, care poate fi consumat și ca mic dejun: cheesecake-ul. Pregătim un crumble de biscuite cu unt de calitate, iar crema de brânză se combină de minune cu vanilia de Madagascar și fructele de pădure. Știm că ți-am făcut poftă, așa că îți lăsăm aici link-ul de unde poate fi comandat.

Gata, suntem pregătiți pentru noul sezon de vară, cel puțin, suntem pregătiți pentru gusturile fresh care ne vor încânta în fiecare zi. Tu ce preferi vara la prânz?