Cum stabilești meniul pentru aniversarea copilului tău?

Ziua copilului este un moment special atât pentru tine, cât și pentru el. Marchează un nou an din viață pe care, de regulă, vrea să-l sărbătorească alături de prieteni cu multă joacă și voie bună. Ca petrecerea să fie una de succes, de cele mai multe ori responsabil este părintele, pregătindu-se cu săptămâni înainte ca totul să fie pus la punct, mai ales când vine vorba de mâncare. Dacă și tu te numeri printre părinții care în curând vor trebui să organizeze o astfel de petrecere, te invităm să citești în continuare articolul și să descoperi sfaturile noastre.

Stabilește data și locația

Dacă ziua copilului tău pică într-o zi de weekend, totul e perfect. Dacă pică într-o altă zi a săptămânii, va trebui să iei în considerare dacă petrecerea ar trebui mutată, ca toți copii să poată ajunge alături de părinți. De asemenea, locația este și ea importantă, în funcție de numărul invitaților și preferințelor. Dacă vorbim de 10-15 persoane, poți lua în considerare ca petrecerea să se țină acasă, dacă numărul este unul mai semnificativ, poți lua în considerare închirierea unui loc de joacă sau mutarea petrecerei în grădină.

De asemenea, locația și numărul invitaților este importantă și pentru a ști dacă pregătești un bufet suedez, feluri de mâncare prestabilite sau apelezi la o firmă de catering. Cu cât sunt mai mulți, cu atât un bufet suedez pare a fi cea mai potrivită alternativă. Noi, la Oala Cu Bunătăți, îți oferim alternative delicioase atât pentru copii, cât și pentru adulți, personalizându-ți meniul așa cum vrei tu. Pentru mai multe detalii, poți intra aici.

Meniul pentru petrecerea copilului

Noi spunem că mâncarea este sufletul petrecerii, așa că e important ce alegi pentru invitații tăi. Un lucru important de luat în considerare încă de la început sunt eventualele alergii pe care le pot avea cei mici. Discută cu părinții și asigură-te că poți pune pe masă bunătăți de care să se bucure toată lumea. De asemenea, încearcă să alegi alternative cât mai sănătoase și arătoase cu care nu ai cum să dai greș.

Gustări sau antreuri

Primul fel de mâncare cu care iau contact cei mici poate fi construit pe bază de salate sau creme tartinabile care se consumă ușor și lasă loc și altor bunătăți. Aici vă recomandăm salate ușoare de vinete, de pui cu țelină, de conopidă sau de beof, alternative cu care sigur îi mulțumești pe toți. Le poți pregăti dinainte punându-le fie pe bruschete, fie pe felii de pâine moale și proaspătă. Nu uita să-i anunți că trebuie să păstreze loc și pentru felul principal!

Felul principal

Ideal ar fi ca felul principal să fie tot în zona „ușor de mâncat”, căci joaca nu poate aștepta. Aici vă recomandăm un meniu bazat pe preparate consistente cum ar fi, chiftelutele de curcan sau din dovlecei cu brânză, snițele sau quesadilla. Garnitura poate consta în cartofi cu rozmarin la cuptor sau piureul de cartofi. Noi, la Oala cu Bunătăți, gătim după rețete tradiționale, aducând nostalgia la masă. Preparăm meniurile din ingrediente proaspete și livrăm mâncarea caldă la ușa ta!

Desertul

Iar momentul mult așteptat, desertul, trebuie să fie pe măsura așteptărilor celor mici. Pe oalacubunatati.ro avem mai multe tipuri de torturi care cuceresc invitații. Cel clasic, tortul Diplomat, amintește de multe ori de petrecerile din copilăria părinților, cel cu ciocolată este varianta clasică cu care toți copii sunt fericiți, iar cel din fructe fără zahăr poate fi alegerea care îi încântă prin gust pe cei mici, dar îi liniștește și pe adulți, știind că le oferă copiilor o variantă mai sănătoasă.

 

Acum că totul este stabilit, sperăm să aveți o petrecere de succes și să vă bucurați de preparate delicioase cu care să vă impresionați invitații. Nu uitați, întotdeauna puteți să vă bazați pe noi când doriți preparate delicioase și timp petrecut mai mult cu familia!