Studii și sfaturi din bucătăria românilor: cum împărțim sarcinile unei mese copioase?

45% dintre respondenții unui studiu dezvoltat la nivel național au spus că mama este cea care gătește cel mai bine în casă, iar 43% s-au referit la partenerul de viață, inclusiv tatăl sau soțul. Este adevărat că, niciodată nu facem diferențe între părinți, însă acest studiu ne reamintește că uneori gustul „ca la mama acasă” nu este doar o sintagmă și de cele mai multe ori poate fi greu de obținut. Și pentru că ea ne oferă dragostea în bucate delicioase, îți propunem astăzi să vorbim despre împărțirea sarcinilor în bucătărie, cum îi putem face viața mai ușoară, dar și despre câteva studii drăguțe din bucătăria românilor. 

Masa în familie la români

Masa cu familia a început să devină un obicei pozitiv în rândul românilor. Perioada pandemică, în care am fost nevoiți să ne mutăm toate activitățile acasă, a avut și un rol benefic în aprofundarea legăturilor dintre membrii familiei. 53% au declarat că iau masa cu familia cel puțin o dată pe zi, în principal seara. Acest lucru arată că simțim nevoia să petrecem măcar o oră pe zi alături de cei dragi, timp în care comunicăm și ne bucurăm de mâncarea delicioasă. Și pentru că petrecem timp de calitate cu familia, avem nevoie și de un gust familiar, astfel 74% dintre respondenți preferă să gătească preparate tradițional românești. 

Bineînțeles că, există și situații în care timpul nu permite nici mamei, nici tatălui să pună pe masă preparate gătite de ei. De aceea, a luat naștere Oala Cu bunătăți, pentru a-ți oferi soluția salvatoare pentru zilele în care prepararea mâncării rămâne ultima sarcină de pe lista ta, dar prima nevoie a celor mici. Pentru că iubim preparatele tradiționale și gustul „ca acasă”, am oferit familiilor din România  peste 12 ani de preparate delicioase, 12 ani în care am fost ajutorul de nădejde în bucătăria românilor. Astfel, dacă vrei preparate pentru toată familia, pentru momentele în care nu ai timp sau plăcere să stai în bucătărie, noi te ajutăm cu multe preparate savuroase, pe gustul tuturor. 

Cum împărțim sarcinile în bucătărie? 

Unde-s mulți, puterea în bucătărie crește! Pentru că gătitul poate fi o modalitate prin care să petreceți mai mult timp în familie, împărțirea sarcinilor devine distractivă și pentru cel mic și pentru cel mare! 

Un prim criteriu ar fi timpul, este important ca timpul să fie împărțit egal și nu neaparat sarcinile, deoarece unele pot necesita mai mult timp, altele mai puțin. Astfel, mama poate avea grijă de preparatele care stau pe foc și au nevoie de supravegherea ei, în timp ce restul familiei poate tăia legumele, pregăti sosul sau aranja masa. 

Priceperea este și ea un factor important în ceea ce privește împărțirea sarcinilor. Toată lumea își dorește să facă lucrurile cât de bine poate, de aceea e bine ca fiecare să fie repartizat lucrurilor pe care le stăpânește și știe că îi ies de fiecare dată. 

O altă modalitate prin care să împărțiți sarcinile familiei în bucătărie poate fi prin intermediul unui joculeț drăguț. Într-o zi cina poate fi pregătită de mama ca chef principal, în cealaltă de tată, iar cei mici pot fi ajutoare pentru amândoi. 

Indiferent de cât de mult petreceți timp la prepararea mâncării, important este să vă așezați cu toții la masa, să povestiți, să rădeți și să vă bucurați de momentul acesta atât de important al zilei. Mâncarea vă poate fi asigurată de noi, Oala Cu Bunătăți, ca să aveți în farfurie gustul tradițional al copilăriei! Vă așteptăm oricând cu o comandă!