Sarea în bucate – cât contează și de ce?

În vremurile de demult, sarea era greu de procurat și foarte valoroasă. Nimeni nu-și permitea să irosească sarea. De aici și superstiția ”dacă vărsăm sarea, iese ceartă”.

Astăzi lucrurile stau complet diferit. Sarea din bucate ne dă uneori bătăi de cap. Pentru că gusturile sunt diferite, preferințele pentru sărat sau mai puțin sărat la fel.

Consumată cu moderație, sarea are rolul ei de necontestat în organism. Elementele nutritive din compoziția sării ajută la prevenirea accidentelor vasculare. Pentru alimente, sarea este unul dintre cei mai buni conservanți. Înainte ca frigiderele să ne păstreze alimentele, sarea avea acest rol. Iar bătrânii o foloseau ca leac pentru a trata diverse afecțiuni.

Specialiștii ne recomandă ca atunci când cumpărăm sare sa o alegem pe ca grunjoasă, nerafinată. Pe rafturile magazinelor găsim tot felul de versiuni, de la sare extra-fină, la sare roz, sau chiar sare combinată cu anumite mirodenii. Cu cât este mai prelucrată sarea, cu atât se pierd mai multe minerale si oligominerale din compoziția sării. Dacă vrem să ne bucurăm de beneficiile acesteia, cel mi bine o cumpărăm în forma sa cât mai naturală și o consumăm în cantitățile recomandate de specialiști.

Pentru persoanele care au restricții privind consumul sării, este bine de știut că aromele și texturile anumitor bunătăți pot fi subliniate printr-o combinație potrivită de mirodenii și ierburi aromatice. Ingredientele bine alese și condimentate isteț ne pot ajuta să uităm de sarea din bucate.

Mărarul, pătrunjelul, cimbrul sau busuiocul sunt doar câteva dintre ierburile aromatice cu rezultate spectaculoase în desăvârșirea aromelor. Ca să nu mai vorbim despre faptul că sunt bogate în antioxidanți și vitamine.

Bunătățile pe care le comanzi de pe OalaCuBunatati.ro abundă în mirodenii și condimente premium. Mirodeniile și ierburile aromatice pe care le folosim pentru a aduce gustul de acasă pe mesele voastre sunt premium, obținute de la furnizori de top, ambalate individual, nu la vrac.

În plus, pentru orice comandă de bunătăți pe care le gătim special pentru tine ai opțiunea de a decide dacă dorești să folosim sau nu sare atunci când le gătim. Ținem cont de preferințele tale și ale familiei tale. Ne dorim ca toate bunătățile pe care ți le livrăm să fie exact pe gustul tău.

Pe lângă faptul că îți oferim posibilitatea să personalizezi gustul bunătăților comandate, facem cel mai important pas pentru ca ele să ajungă la tine în deplină siguranță și proaspete: gătim imediat ce le-ai comandat și îți livrăm bunătățile cu o flotă de mașini frigorifice care corespund celor mai înalte standarde de transport al alimentelor. Poți să stabilești intervalul orar în care dorești să îți fie livrate bunătățile, astfel încât să îți respectăm programul de muncă sau de masă.

Poți conta pe noi atunci când vine vorba despre mâncarea cu gust de acasă pe care o vrei pentru ai tăi. Meniul nostru este extrem de variat, bunătățile noastre vin în porții generoase, fie că vorbim despre cele care conțin carne, vegetariene sau chiar deserturile.

Aruncă o privire peste meniul nostru, spune-ne cum vrei să gătim pentru tine și noi te vom surprinde cu gustul copilăriei!