Care sunt obiceiurile privind masa în familie ale românilor?

Românii iubesc mesele în familie. Drept dovadă, marcăm aproape toate momentele importante printr-o masă încărcată cu bunătăți, împărțite cu oamenii dragi din viața noastră.

Acest obicei este unul pe care specialiștii îl încurajează deoarece ne este benefic și emoțional vorbind, nu doar vital din punct de vedere al alimentației.

Timpul pe care îl petrecem alături de familie este unul important. Faptul că luăm masa împreună consolidează relațiile familiale, din acest motiv este încurajat acest obicei în viața noastră de cât mai devreme posibil.

În mediul urban, datorită programelor din ce în ce mai încărcate atât ale adulților, cât și ale copiilor, românii nu mai au timp să se bucure de mesele împreună atât de des pe cât și-ar dori. Statisticile spun că o familie beneficiază, în medie, de aproximativ 6 mese petrecute alături de ceilalți membri într-o săptămână.

Asta înseamnă că încercăm ca măcar masa de seară să fie cea care ne reunește pe toți, în fiecare zi. În cazul familiilor cu mai mulți copii sau dacă vorbim despre familiile în care se regăsesc copii adolescenți, mesele în familie se servesc împreună cel mai adesea în weekend.

Micul dejun – deși o masă extrem de importantă – are o constanță ridicată în rândul celor mici. Nu și în rândul adulților. De cele mai multe ori adulții preferă să sară peste micul dejun.

Mesele de prânz și cină sunt mai importante pentru români și reușesc într-o proporție destul de mare să-i reunească pe toți cei din familie.

Lipsa de timp și programul încărcat sunt principalele cauze pentru care mesele în familie ne sunt decalate. De cele mai multe ori mamele trebuie să aloce o zi întregă gătitului pentru a putea să respecte un program de masă echilibrat pentru cei mici. Și, pentru că mamele își doresc diversitate în felurile de mâncare pe care familia le consumă au nevoie de timp pentru: cumpărături, prepararea mâncării, pregătirea mesei, etc.

Oala Cu Bunătăți oferă familiilor mici, mari, mamelor, taților și tuturor celor ce iubesc mâncarea gătită ca acasă mai multe alternative eficiente pentru ca programul meselor zilnice savurate împreună să fie respectat. Gătitul la comandă cu ingrediente proaspete, varietatea meniului oferit și posibilitatea de a preselecta intervalul de livrare a bunătăților sunt doar câteva dintre avantajele de care se bucură familiile care aleg bunătățile noastre.

Cel mai mare beneficiu pe care îl oferim clienților este timpul. Datorită faptului că livrăm exact atunci când își doresc, clienții câștigă tot acel timp petrecut altfel fie la cumpărături, fie în bucătărie. Bunătățile sunt gătite exclusiv la comandă, livrate în ziua în care au fost pregătite, gata să fie puse pe masă, ceea ce este extrem de important pentru majoritatea familiilor. Își pot respecta astfel programul, își pot planifica orele de masă, au certitudinea că vor mânca preparate bine-gătite, exact cu gustul la care au visat.

Pentru a veni în întâmpinarea familiilor cu mai mulți copii (și nu numai), oferim clienților posibilitatea de a-și planifica mesele pentru mai multe zile și cu mai multe feluri de bunătăți. Dacă doriți să comandați mâncare gătită ca acasă pentru mai multe zile, puteți comanda prin Mese Complete un meniu cu 4 feluri de bunătăți la un preț mai mic. Porțiile gătite sunt generoase, astfel că prin comandarea celor 4 feluri de mâncare conținute de meniul Mese Complete o familie poate să se bucure mai multe de zile de preparate variate, gătite exact după preferințele lor.

Vă așteptăm pe OalaCuBunatati.ro să aruncați o privire printre zecile de bunătăți pe care noi le pregătim și livrăm zilnic pentru comunitatea noastră de iubitori ai gustului de acasă. Și sperăm să vă bucurați de cât mai multe mese petrecute și savurate alături de întreaga familie!