Motive delicioase ca să alegi mâncare gătită lent 

În tumultul vieții cotidiene, mesele reprezintă (sau ar trebui să reprezinte) un moment de respiro, de relaxare și de conectare cu cei dragi. Pentru o astfel de stare, este nevoie de mâncare ca acasă, din ingrediente alese cu responsabilitate și pregătite încet, fără grabă, pentru ca aromele să se întrepătrundă cât mai bine și să ofere gustul pe care-l știi din copilărie, atunci când mâncai ce pregăteau cu dragoste mama și bunica ta. Și, pentru că o astfel de mâncare cere timp, mult timp, suntem gata să gătim noi în locul tău. Ca să poți mânca în tihnă, iar apoi să-ți rămână câteva ore pe care să le petreci împreună cu copilul, iubitul sau prietenii tăi.

Lucrurile bune cer timp

Trăim într-o lume a proiectelor cu deadline ieri, în care totul se desfășoară foarte rapid. Ca răspuns la această vâltoare, a apărut un curent numit Slow Food, care presupune mâncare gătită lent, ca acum 100 de ani, la foc mic, și savurată pe îndelete, fără telefoane și alte ecrane, alături de cei dragi. Suntem inspirați de aceste principii, așa că mâncarea pe care o pregătim este făcută în ritmul potrivit, cum am învățat de la femeile pricepute din familia noastră. De aceea, coacem vinetele la foc pentru salata de vinete, pregătim zacusca de casă în sezon, lent și delicios, pentru a prinde în acest aperitiv tradițional toată savoarei toamnei și a darurilor naturii.

Pregătim pentru tine și cei dragi ție supă cremă de legume cu toată minuțiozitatea. Înăbușim într-un pic de unt morcovul, țelina, păstârnacul, ardeii, ceapa și cartofii, iar apoi le lăsăm să fiarbă la foc mic pentru o mare magie a gustului. La sfârșit, pasăm și adăugăm smântâna domoală, plus câteva condimente, care să dea personalitate acestei supei pe care o vei adora.

Pentru anumite preparate, cum ar fi friptura de curcan la cuptor, lăsăm carnea să petreacă un pic de timp cu marinata și condimentele. Știm sigur că doar astfel vom obține gustul delicios pe care îl cunosc și iubesc clienții noștri.

Ardeii umpluți (ardei umpluti porc și ardei umpluti vita) sunt gătiți pe același principiu, al gătitului încetișor, pentru ca orezul, legumele și carnea să aibă timp să se împrietenească, iar ardeiul să le cuprindă tandru pentru un gust perfect.

Dar, reginele gătitului lent sunt minunatele sarmalute din porc, sarmalute din pui si sarmalute in foi de vita. Întâi, dulceața cărnii se combină cu legumele la fiert. Apoi, le lăsăm să scadă în cuptor, iar această etapă le face onctuoase, moi și bune, de nu te mai poți opri din savurat. Avem și varianta de post, sarmalute din ciuperci Champignon; este foarte important să le dăm timp numeroasele arome de legume și mirodenii să se amestece armonios, pentru un gust care să nu ne lase să ducem dorul cărnii.

Slow cooking, un mod de a găti prietenos cu nutrienții

Există o preconcepție în privința gătitului lent: prin această metodă s-ar distruge mulți nutrienți. De fapt, specialiștii în nutriție susțin contrariul: substanțele benefice din alimente se distrug din cauza temperaturilor înalte. Slow cooking presupune gătire la o temperatură mai scăzută, într-o perioadă de timp îndelungată, ceea ce ajută la menținerea nutrienților din alimente. Iată de ce este indicat să nu „grăbim” etapele gătitului: nu este doar pentru plăcerea gustului final, ci și pentru proprietățile nutritive ridicate ale mâncărurilor preparate.

Delicii în stilul tău

Vrem să fii pe deplin mulțumită de mâncarea pe care ți-o oferim. De aceea, ținem cont de cerințele speciale pe care ți le exprimi, referitoare la condimente, alergeni și cantitatea de sare. Desigur, suntem atenți și când ne spui că, spre exemplu, vrei friptura mai bine făcută sau legumele mai moi, așa că o vom lăsa la foc ca să obținem textura și consistența care îți plac.

Gustul bun se menține și după preparare

Credem în slow cooking și adoptăm această manieră de gătire pentru preparatele la care se pretează. Dimpotrivă, când e vorba despre livrare, trecem la un ritm rapid pentru că ne place să fim prompți. Mâncarea noastră trece după gătit printr-un proces de răcire, care îi permite să-și păstreze aromele în siguranță. Ajunsă la 4°C, o ambalăm în caserole reciclabile, pentru ca tu să o poți pune imediat în frigider și să o savurezi atunci când dorești. La acest joc al temperaturilor și duratelor, câștigătoarea ești tu: gătim lent și livrăm rapid, la temperaturi optime pentru fiecare proces, pentru ca tu să te bucuri de mese delicioase în cele mai bune condiții.

În concluzie, fiecare lucru are o durată ideală, iar aceast adevăr este valabil și pentru ceea ce mâncăm. Nu e nevoie să renunți la savoare ca să economisești timp: apelează cu încredere la preparatele noastre, gătite ca acasă. Urmăm aceleași etape ca și tine pentru un rezultat de-a dreptul încântător. Oferă familiei tale mâncăruri delicioase, dar asigură-te că îți rămâne și timp să-i bucuri cu prezența ta și să le fii alături la activitățile voastre preferate.