Cum să variezi meniul, spre încântarea familiei tale cu 4 exemple de rețete internaționale pentru mese delicioase

Bună e mâncarea românească, dar vine o zi când parcă ar merge și altceva. Așa că ne-am uitat peste mări și țări și am căutat câteva rețete interesante și delicioase, care să mulțumească gusturile clienților noștri, pe cât de pofticioși, pe atât de curioși. Așa că dacă vrei variație în meniul familiei tale, cu siguranță ai de unde alege.

Dacă ai poftă de ceva ca în China, încearcă niște pui Shanghai, o rețetă personală, testată și îndrăgită. Fâșiile de carne bine rumenite, crocante și pătrunse de ulei doar atât cât trebuie vor fi o cină foarte sățioasă. Poți să alegi garnituri pe gustul familiei tale, de exemplu piure de cartofi sau pilaf cu ciuperci, iar toți ai casei vor fi mulțumiți.

Ceva ușor de împărțit cu ceilalți? Poate ceva tocmai din Mexic? Quesadilla este un răspuns foarte bun dacă, spre exemplu, toată familia are seara program de Catan. Puteți s-o mâncați cu mâna, deci nu e nevoie să vă întrerupeți, iar lipiile crocante vor încânta pe toată lumea cu textura și umplutura lor: pui și legume, toate îmbrățișate strâns de cașcaval topit.

Să continuăm cu ceva gustos și sățios, venit din Orientul apropiat, dar din ce în ce mai popular și la noi: hummus. E sănătos, plin de proteine și foarte versatil: se poate mânca dimineața, la prânz ori seara, în post, alături de legume sau de alte aperitive. Așa că, pentru o porție delicioasă de hummus gătită după rețeta clasică, poți să ne cauți cu toată încrederea.

Și dacă tot am ajuns, cel puțin culinar, în Orient, să nu plecăm încă pentru că aici am mai descoperit o comoară de rețetă: Salata Tabouleh, o delicioasă combinație de pătrunjel, pulpă de roșii, ceapă și cus-cus.. Acest preparat e bun alături de alte preparate din meniul nostru, de exemplu friptura de curcan la cuptor sau copănele la cuptor.

Iată, deci, că este foarte simplu să alegi noi rețete, care vor aduce variație meselor voastre în familie. Diversitatea culinară vine la pachet cu calitatea: dacă rețetele sunt internaționale, în ceea ce privește ingredientele, ne orientăm, pe cât posibil, către produse locale, pe care le cumpărăm cât mai proaspete. De aceea, mesele tale de prânz și cină vor fi mereu dintre cele mai sănătoase și mai gustoase.