Vegetarianismul, un trend, o necesitate, o opțiune sănătoasă? 

Trendul vegetarian nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. A avut atât de multe variații încât suntem familiarizați cu aproape toate. De la lacto-vegetarianism, la veganism sau axat pe consumul moderat de carne albă, toate fac cumva parte din aceeași familie și promovează dorința de a consuma o hrană cât mai sănătoasă.

Nutriționiștii susțin această alegere alimentară pentru că, spun aceștia, consumul excesiv de produse din carne ar îngreuna sistemul digestiv și contribuie, pe termen lung, la problemele legate de greutate.

Separat de trendul sănătos, produsele vegetariene au reușit să cucerească chiar și gusturile ”carnivorilor” convinși. De ce? Pentru că au devenit extrem de variate și axate pe un gust desăvârșit.

Oamenii obișnuiau să creadă că mâncatul exclusiv de produse vegetale este sănătos dar nu și gustos. Ultimii ani au accelerat ideea de gust.

Așadar, odată ce gustul a preluat conducerea, la fel au făcut și produsele vegetariene. Pe lângă considerentele ce țin de gust, sănătate sau opțiune personală, produsele vegetariene câștigă teren și atunci când vorbim despre perioadele în care ne dorim o detoxifiere.

Supa cremă de legume este preparatul vedetă care nu lipsește din niciun plan alimentar fie că vorbim despre persoanele care vor să mănânce mai sănătos, fie de cele care își doresc un control al greutății.

Hummus-ul a devenit în ultimii ani un preparat apreciat atât de oamenii care vor să aleagă echilibrat între aportul caloric și gustul de excepție și se potrivește perfect lângă o delicioasă salata Tabouleh.

Iar supa de roșii este deja legendară pentru faptul că poate reprezenta fie o cină ușoară, fie un prânz răcoritor (dacă este consumată rece), atât de necesar în sezonul cald.

Lista preparatelor vegetariene nu mai este deloc scurtă. Opțiunile unui meniu vegetarian sau lacto-vegetarian sunt multiple și luate în calcul de din ce în ce mai mulți oameni. Iar un mare avantaj al zilelor noastre este că nu mai depindem de sezon pentru a putea să ne bucurăm de toate legumele și fructele preferate.