Ciorbele și supele au fost întotdeauna reprezentative pentru bucătăria românească. Suntem inventivi și, pe lângă ciorbele și supele pregătite după rețete tradiționale, am perfecționat și desăvârșit multe alte rețete. De ce? E simplu: românii preferă aceste preparate, sunt nelipsite din dieta noastră și a copiilor noștri.

Oricare ar fi motivele pentru care românii preferă ciorbele, chiar și nutriționiștii le recomandă.

Ajută digestia, hidratează organismul,au un conținut mare de vitamine

Supele și ciorbele vor rămâne mereu alternativa sănătoasă a unui regim alimentar echilibrat. Pe lângă faptul că acestea conțin o mulțime de ingrediente sănătoase (o cantitate mare de legume, rădăcinoase, etc), fiind o hrană lichidă, aduce un aport pozitiv sistemului digestiv. Digestia este stimulată, caloriile sunt echilibrate, substanțele nutritive se absorb ușor.

Supele și ciorbele aduc un plus de hidratare organismului. Consumate calde sau reci, indiferent de anotimp, sau de momentul zilei în care sunt consumate, supele și ciorbele contribuie la totalul de lichide de care organismul nostru are nevoie zilnic.

Ciorbele care au un conținut predominant de rădăcinoase și nu conțin carne sau ou pot fi consumate la orice oră din zi. O ciorbă de legume poate fi luată în calcul chiar și pentru cină pentru că are un conținut caloric redus, dar un aport de vitamine semnificativ.

Pentru mesele de prânz sunt recomandate supele creme sau ciorbele mai consistente, o ciorbă rădăuțeană sau o supă cremă de ciuperci, de exemplu. Prânzul este considerat cea mai importantă masă a zilei și o ciorbă care conține carne are un aport caloric mai mare dar rămâne în continuare o alegere corecta, oricând superioară alternativelor de tip fast-food.

În concluzie,

Dacă sunt servite fără pâine, smântână și nu au în compoziție prăjeli, ciorbele pot fi considerate chiar un aliat al dietelor de slăbire.

Avantajele majore ale ciorbelor, oricât de consistente ar fi, sunt că pot fi adaptate oricărui sezon, conțin nutrienții necesari și sunt extrem de benefice pentru meniul copiilor.