„Ar merge ceva dulce...”

De cate ori nu ai auzit asta dupa o masa copioasa cu bunatati gatite ca acasa? Iar pentru cei mai pofticiosi, raspunsul nu poate fi decat unul pozitiv! Pentru ca cine si-ar putea imagina viata fara deserturi? Sunt micile placeri vinovate care pierd orice urma de regret dupa ce sunt satisfacute. Iar rasfatul de a savura din cand in cand un desert pe gustul tau si al celor dragi nu inseamna decat mai multe zambete si voie buna in familie! Asa ca „vinovatia” nu mai este o optiune cand te gandesti ce desert sa servesti dupa masa, pentru ca ai cateva motive foarte bune sa o faci...pentru trup si pentru suflet!

1. Un desert savuros inseamna o stare de bine autentica

Ai gustat vreodata din desertul tau preferat si ai avut instant senzatia ca esti mai fericit? Este un sentiment real, care are si o explicatie foarte buna: carbohidratii consumati in mod echilibrat ajuta corpul si creierul sa produca anumiti hormoni, cum e serotonina, care contribuie la starea de bine generala. Asa ca profita de acest beneficiu si adu bucuria in sanul familiei de cate ori ai ocazia!

2. Diminueaza poftele pentru fast food si gustari fara nutrienti

Sa satisfaci anumite pofte cu mici rasfaturi si sa ai o anumita flexibilitate in felul in care te hranesti pe tine si pe cei dragi reduce sentimentul de „privare de dulce” și implicit pofta de alte gustari mai putin santoase. Deci, sa vezi deserturile mai degraba ca mici placeri savuroase si nu ca pe niste alegeri „rele” sau „gresite” duce la diminuarea poftei de dulce sau de alimente fara valoare nutritionala.

3. Te inspira si te incurajeaza sa faci miscare

Pe langa faptul ca iti ofera un plus de energie, deserturile consumate cu moderatie iti ofera si un imbold sa faci miscare, pentru ca ai nevoie de o modalitate activa prin care „sa-ti consumi starea de bine”. Iar beneficiile sportului le cunosti deja, mai ales daca il faceti in familie si de ce nu, in aer liber? O plimbare cu bicicletele sau cu rolele in parc, jocuri sau competitiii – toate sunt cireasa de pe tort cand le puneti in practica dupa o masa in familie si un desert delicios savurat cu cei dragi.

4. Va invata sa impartiti si sa va bucurati impreuna

Poate uneori fiecare are prajitura lui preferata...dar alte ori, sa incerce fiecare cate putin din desertul celorlalti este exact ce aveti nevoie in familie! Pentru ca dezvolta abilitatea celor mici de a imparti cu altii dintr-un lucru pe care (cu siguranta) il pretuiesc si si-l doresc foarte mult, dar si pentru ca naste conversatii, legaturi mai stranse si o stare de bine generala la masa.

Sigur, excesul nu face bine nimanui, insa nu e optiune la care sa ajungi, cand stii cat bine pot face bunatatile dulci. Stim si noi! Si mai stim care sunt deserturile preferate ale miilor de familii pentru care le pregatim cu drag, de 10 ani. Asa ca la Oala cu Bunatati avem pentru tine cele mai delicioase bunatati dulci ca acasa, de care sa te bucuri cu cei care conteaza, dupa masa!

Descopera aici meniul special de deserturi!